Dynamisch contract

Verbruikt u vooral energie als de zon schijnt of wanneer het hard waait? Dan kan een dynamisch energiecontract erg interessant zijn. MKB Energie Expert adviseert u graag.

Heerlijk dynamisch

Een dynamisch energiecontract

Bij een dynamisch contract worden de energietarieven gebaseerd op de prijzen op de groothandelsmarkt. Deze tarieven variëren dagelijks voor gas en per uur voor stroom. Met een dynamisch contract zit u niet vast aan een vastgesteld jaarlijks tarief, waardoor u extra kunt besparen door uw energieverbruik te verschuiven naar de goedkopere uren. Als er bijvoorbeeld sterke wind is of de zon volop schijnt, ontstaat er een energieoverschot dat de prijzen verlaagt, wat een geschikt moment kan zijn om bijvoorbeeld de was te doen. Natuurlijk geldt dit ook andersom: als u energie verbruikt tijdens de duurdere uren, betaalt u ook meer.

Met een dynamisch contract wordt een flexibel voorschotbedrag gehanteerd. Dit betekent dat uw termijnbedrag maandelijks varieert op basis van uw verwachte energieverbruik en de verwachte prijzen. Tijdens de wintermaanden betaalt u doorgaans meer, terwijl de bedragen in de zomer en lente lager zijn. Aan het einde van elke maand worden de werkelijke kosten verrekend op uw volgende factuur, waardoor er geen tegoeden worden opgebouwd. Als u liever het hele jaar door een vast maandelijks bedrag wilt betalen, is een vast energiecontract een betere keuze. Als energieconsultant staan we klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. U kunt gerust een adviesgesprek met ons inplannen.

Telefoongesprek inplannen?

Wilt u graag meer weten over deze vaste energietarieven? Plan direct een adviesgesprek in.

Vergeet bij dit invoerveld niet een tijdstip uit te kiezen. Standaard is dit ingesteld op 12:00 uur. U kunt eerst een datum uitkiezen én vervolgens een tijdstip.
Op basis van uw postcode en huisnummer kunnen wij direct zien wat voor type aansluiting het is. Heeft u meerdere adressen waarvoor u een energiecontract wilt aanvragen? Voeg gerust meerdere postcodes en huisnummers toe.
Dit veld is niet verplicht om in te vullen.
In kWh
In m3
In euro
U kunt hier allerlei opmerkingen aangeven, waaronder uw huidige contractduur, huidige leverancier of uw verbruik. Andere relevante opmerkingen kunt u hier vanzelfsprekend ook plaatsen. Dit veld is niet verplicht.

Telefonisch adviesgesprek?

Wilt u graag een telefonisch adviesgesprek inplannen? Gebruik onze planner en word gebeld op een door u uitgekozen tijdstip.

Scroll naar boven