Warmtepomp

Wilt u graag een warmtepomp laten plaatsen in uw bedrijfspand of woning? MKB Energie Expert werkt samen met verschillende installateurs en kan u de beste prijs aanbieden.

Uw bedrijfspand of woning verduurzamen

Een warmtepomp voor woningen en bedrijfspanden

Als u een warmtepomp wilt laten installeren, is het mogelijk om bij ons gratis een geheel vrijblijvende offerte voor een warmtepomp aan te vragen. Dat doet u door ons offerteformulier in te vullen. Krijg de beste prijs en de juiste vakman!

Mogelijk heeft u ook recht op subsidie. Onder het offerteformulier leest u hier meer over onder het kopje ‘veelgestelde vragen’.

Offerte ontvangen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een warmtepomp? Vul dan het onderstaande offerte-formulier in.

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie verkrijgen voor maatregelen ter bevordering van energiebesparing en duurzaamheid in uw woon- of bedrijfspand. In het jaar 2023 is het toegewezen budget verhoogd van € 350 miljoen naar € 560 miljoen. Dit budget is van toepassing op diverse categorieën, namelijk:

1. Zonneboilers
2. (Hybride) warmtepompen
3. Isolatiemaatregelen
4. Aansluitingen op een warmtenet
5. Elektrische kookvoorzieningen

Jaarlijks wordt er nieuw budget beschikbaar gesteld, en de ISDE-regeling blijft geldig tot en met 2030.

Voor subsidie met betrekking tot kleinschalige windturbines en zonnepanelen, gericht op de zakelijke markt, is er een beschikbaar budget tot het einde van 2023. In 2023 is er een budget van € 30 miljoen beschikbaar voor deze doeleinden.

De werking van een warmtepomp is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een koelkast. Een koelkast haalt koude lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen om de koelkast koel te houden. Een warmtepomp doet in principe het omgekeerde, en wordt dan ook wel vaak een omgekeerde koelkast genoemd. Een warmtepomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen om te verwarmen.
Er zijn verschillende soorten warmtepompen die afhangen van jouw persoonlijke situatie. Een hybride warmtepomp is een populaire keuze voor oudere woningen, terwijl een all-electric warmtepomp geschikt is voor goed geïsoleerde huizen met lage temperatuurverwarming.

Voordat u een warmtepomp aanschaft, is het belangrijk om te controleren of uw woning of bedrijfspand geschikt is. Verbeter eerst de isolatie als dat nodig is. Nodig een installateur uit om uw situatie te beoordelen en om advies te krijgen over welke warmtepomp geschikt is en welke aanpassingen er nodig zijn.

Bij de aanschaf van een warmtepomp moet u rekening houden met zowel de aanschafprijs van de warmtepomp als de installatiekosten. De prijs van een hybride warmtepomp begint vanaf € 4.500, inclusief installatie.

Het is cruciaal dat uw woning of bedrijfspand geschikt is voor een warmtepomp. Goede isolatie en een geschikt warmteafgiftesysteem zijn essentieel. Investeer eerst in isolatie als dat nodig is, voordat u een warmtepomp overweegt.

Bij de installatie van een hybride warmtepomp moeten zowel een buitenunit als een binnenunit worden geplaatst. De buitenunit wordt doorgaans tegen de buitengevel geplaatst, terwijl de binnenunit kleiner is en binnen wordt geïnstalleerd.
Het geluidsniveau van een warmtepomp hangt af van het type en de kwaliteit van de warmtepomp. Het kan per persoon anders ervaren worden. Het is raadzaam om de buitenunit niet te dicht bij een slaapkamerraam te plaatsen.

Een warmtepomp is duurzaam omdat deze de CO2-uitstoot vermindert. Door de temperatuur van de bron te verhogen, hoeft uw cv-ketel minder te verwarmen, wat leidt tot minder gasverbruik en CO2-uitstoot.

De levensduur van een warmtepomp varieert, maar ligt gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar. Het hangt af van factoren zoals kwaliteit en onderhoud.
De terugverdientijd varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder aanschafprijs, subsidie en besparingen. Een hybride warmtepomp kan bijvoorbeeld na ongeveer 8 jaar worden terugverdiend.
Scroll naar boven